Author Topic: Problems with photo attachements attaching photos uploading  (Read 2110 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Newbergian

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Problems with photo attachements attaching photos uploading
« on: November 29, 2015, 12:34:20 PM »
 I have found that my attempts to attach JPG photos that have been modified using Photoshop result in this warning:

Your attachment has failed security checks and cannot be uploaded. Please consult the forum administrator

However, if I save the image as a GIF using the drop-down commands: File, Save For The Web ..., then everything uploads without problem. Its possible that if you use the Save For The Web feature and save as a jpg it will also work. Dunno. Never tried it. The GIF approach worked and I had a solution.

From reading the Simple Machine Forum for this SMF software, this has been a problem for several years. It can be fixed via changes to the background coding but that is often outside the comfort zone of many administrators.

Hope this helps someone.

« Last Edit: November 30, 2015, 11:50:23 AM by Newbergian »

mauserfan

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 38
  • Karma: +8/-0
    • View Profile
    • My Google Page
Re: Problems with photo attachements attaching photos uploading
« Reply #1 on: May 18, 2016, 12:38:21 PM »
Its possible that your images are in CMYK mode in Photoshop.  Using the "Save For Web" method changes it to RGB which is for use on the web.  CMYK is for print.


I've not experienced this before myself.  But I'll keep an eye out for it.

Never Enough Mausers!